Tuesday 9 July 2013

Timp de calitate cu copilul meu, fara un ban in buzunar.

       Nu trebuie sa aveti un singur leu din buzunar pentru a putea petrece "timp de calitate" impreuna cu copii vostri.
Sunt sigura ca ati mai auzit asta pana acum si poate v-ati intrebat, ok, si unde sa-l duc,ce sa fac, cum?
       Astazi as vrea sa ipartasesc cateva activitati indragite de copii mei pentru care nu necesita sa scoateti nici un ban din buzunar. folositi ce aveti deja, fiti creativi!
 Nu suntei tipul creativ? Creativitatea se dezvolta prin exercitiu.
 Voi, parintii aveti in mainile voastre  copilaria  lor, creeati ca si familie ( in orice forma ar fi ea ) amintiri frumoase petru cei mici.

Masa in natura/ Picnic.

        Fetelor mele le plac tare mult cand mergem la picnic.Uneori il asteptam pe tati de la lucru in parc, la un picnic.
     Nu va trebuie decat un petic de iarba, o patura si mancarea de pranz.
Poate fi in parcul apropiat, in fata blocului (fiti model pt vecini :) ) sau daca ploua asezati patura pe jos in sufragerie.
Le puteti face un picnic surpriza sau ii puteti implica in procesul de pregatire.
Luati cu voi si o carte, creioane si foi de colorat, lasati-va inspirati de natura si desenati o floare, copac; un gandac?:)
Vanatoarea de comori

Scrieti o lista cu "comorile naturii", de exemplu:
- o piatra
- o frunza rosie
- musuroi de furnici
-trifoi
- 5 bete (crengute) de aceasi marime .
- o floare alba ( sau orice culoare doriti)
- 3 corcoduse (fructe de vara)
-un fluture
-un con de brad
- o gargarita
- panza de paianjen
- o frunza lunga,
Puteti planuii din timp vanatoarea si sa va echipati cu o lista, un creion, si o punga sau pentru un copil care nu a invatat inca sa citeasca, o cutie pentru oua cu imagininea fiecarei comori lipita pe capac in  care sa adunati comorile. Poate fi spontan, in drum spre piata sau autobuz, sa faca mersul pe jos mai distractiv.
E o solutie perfecta pentru ai distrage atentia unui copil de 2-3 ani, care prefera ca mijloc de transport bratele mamei.;)


Vizitati un Pet Shop
(Magazin pentru animalele de companie)

Deja noi am facut un obicei din asta. Dupa gradinita megem si salutam pestisorii, papagalii si hamsterii din magazinul pentru animale, testam jucariile pentru caini si dam pupicuri prin geam sobolanilor, da, sunt si ei de vanzare....
Folositi timpul acesta sa-i invatati despre animalele de companie. Luati cu voi o carte cu animale opriti-va pe o banca si cititi impreuna, ( daca nu ati obeservat deja, folosesc orice ocazie sa le inspir copiilor drag de carte) desenati animalul de companie preferat.



O zi magica!

Am cumparat rochia Cenusaresei la mana a doua ( magazinele second hand sunt adevarate comori pentru mine )
Am fost inspirata de colaboarea Andreei Marin cu Disney Junior pentru desenul animat Printesa Sofia Intai. :) Am vazut pozele cu fica ei costumate in printese si s-a aprins un beculet!
M-am costumat,  si cand fetele s-au trezit au gasit-o pe Cenusareasa in bucatarie. S-au costumat si ele in rochiitele lor de printese/zane (trebue sa-i gasim si lui tati un costum pe viitor) si am pregatit micul dejun preferat impreuna. Emma mi-a spus toata dimineata Cenusareasa in timp ce Hannah se tot ascundea sub fusta cu crinolina .
Costumati-va in cavaleri, printi, pirati, printese, dragoni, lasa-ti ca lumea povestilor sa prinda viata petru o zi sau macar pentru o dimineata.


Daca aveti alte ideei, le puteti scrie in sectiunea de comenarii de mai jos . Sunt intodeauna in cautare de ideei noi! E bine sa impartasim cu alti parinti, treaba de parinte nu e deloc usoara, orice idee, icurajare, e de folos!

Multumesc de vizita, pe mai tarziu!

No comments:

Post a Comment